Μπίγκλ

Το Beagle είναι ένα σκυλί ευχάριστης ιδιοσυγκρασία και ευγενικής διάθεσης. Περιγράφονται σαν "Καλά"σκυλιά, είναι συμπαθέστατα και συνήθως δεν είναι ούτε επιθετικά, ούτε συνεσταλμένα αν και αυτό εξαρτάται από το σκυλί.Ζουν και ομαδικά και παρόλο που μπορεί αρχικά να είναι καχύποπτα με τους ξένους, τους κέρδισουν εύκολα.Δεν είναι καλοί φύλακες, αν και η τάση τους να γαβγίζουν ή ουρλιάζουν όταν έρχεται αντιμέτωπο με έναν άγνωστο το κανει καλό σκυλί συναγερμού, αλλά μέχρι εκεί. Σαν λαγωνικά είναι έξυπνα, αλλά σε μεγάλη καταδίωξη είναι δύσκολο να εκπαιδευτεί. Είναι γενικά υπάκουος, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να το σταματήσουμε αν έχει μυρίσει κάτι και απασπάται ολότελα η προσοχή του από εσάς κυνηγώντας την μυρωδιά για μέρες. Μπορούν να εκπαιδευτούν καλά με ήπιο τρόπο,με το κόλπο τροφής σαν ανταμοιβή και έχει κατεταγεί σαν στην νοημοσύνη του σκύλου.Είναι όμως δημιουργικός, με τον δικό του τρόπο και επίμονος όταν πρόκειται για μυρωδιά.
Τα λαγωνικά Μπίγκλ είναι εξαιρετικά με τα παιδιά και αυτό είναι ένας από τους λόγους που έχουν γίνει δημοφιλή οικογενειακά κατοικίδια ζώα. Δεν θα ουριάξουν όλα τα λαγωνικά, αλλά τα περισσότερα θα το κάνουν όταν έρθουν αντιμέτωποι με παράξενες καταστάσεις.
Πραγματικά το πλέον αξιαγάπητο οικογενειακό σκύλι. Αν το προτιμήσετε δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Πάντα χαρούμενο, πάντα καθαρό, πάντα γεμάτο υγεία. Αυτό το σκυλί δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα παρά μόνο αγάπη και συντροφικότητα. Όσο για την όσφρησή του; Ένα μόνο θα πώ. Σε ένα πείραμα που έγινε, οι «διαγωνιζόμενοι» σκύλοι έπρεπε να βρουν ένα ποντίκι το οποίο κινούνταν σε έκταση 4000 τετραγωνικών μέτρων. Το Μπιγκλ διέπρεψε, εντοπίζοντάς το σε λιγότερο από ένα λεπτό!